Ulaş Işıklar

Akademisyen, Yönetmen, Yazar, Müzisyen

Gönderiler

Cafe De Film

Ulaş Işıklar’ın yazıp yönettiği Cafe De Film adlı kısa filmin çekimleri tamamlandı. 20’s Films, Mosquitos Films ve HB Sound Production işbirliğiyle gerçekleştirilen çekimlerin büyük bölümü Bomonti’deki Halisünasyon Cafe&Bistro’da yapıldı.

Oğuz Atay

Ulaş Işıklar’ın “Z Raporu” adlı öyküsü, 3. Oğuz Atay Öykü Yarışması’na başvuran 500 öykü arasından seçilen 11 öykü arasına girerek seçki kitabında yayımlanmaya hak kazandı.

Nazım Hikmet Sempozyumu

Ulaş Işıklar, 3 Haziran 2023 Cumartesi 17:00’de Uluslararası Nazım Hikmet Sempozyumu bünyesinde moderatörlüğünü tiyatro ve sinema sanatçısı Taner Barlas’ın üstleneceği “Nazım Hikmet ve Sinema” oturumunda “Bir Ulusal Sanat ve Bir Yazarın Ortaklaşan Tarihi: Kimlik(-sizlik) Bağlamında Türk Sineması’nın Erken Dönemi ve Nazım Hikmet” başlıklı sunumu gerçekleştirecektir.

İmza Günü.

Ulaş Işıklar, 22 Mart 2023 Çarşamba 19:00’da Biletinial Torun Center Sinemaları’nda gerçekleştireceği “Auteur Kuram Ekseninde Türk Sineması’nın Dünü ve Bugünü” başlıklı söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayacak.

Akademi Sinemaya Bakıyor. / Söyleşi-imza

Ulaş Işıklar, 15 Ekim Cumartesi 17:00’de Kadıköy Moda Kitap’taki etkinlikte akademisyen-yazar-yönetmen Cengis T. Asiltürk ile birlikte gerçekleştireceği söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak.

Gölgelerdeki Auteur

Ulaş Işıklar, 7 Haziran Salı 17:00’deki etkinlikte gerçekleştireceği söyleşinin ardından “Gölgelerdeki Auteur” adlı son kitabını imzalayacak. Afişlerden de benim tekli olan kalsın, 3’lü olanı çıkarabilirsin.

Edebiyat Haber Röportaj: Ulaş Işıklar’dan “39 Merkez”: Bellek soruşturmaları

Röportaja buradan ulaşabilirsiniz: https://www.edebiyathaber.net/ulas-isiklardan-39-merkez-bellek-sorusturmalari-nezihe-altug/

Ulaş Işıklar'la Film ve Kitapları Üzerine Söyleşi

öyleşiye buradan ulaşabilirsiniz: https://birdizibirfiilm.wordpress.com/2022/01/26/yaptigi-filmler-ve-yazdigi-kitaplarla-dikkat-ceken-akademisyen-ulas-isiklar-ile-keyifli-bir-soylesi/

Korku ve Gerilim Sineması

*22 Kasım 2021 Pazartesi günü Beykent Üniversitesi Sinema Kulübü’nün düzenlediği “Korku ve Gerilim Sineması Eğitimi” etkinliğine konuk olan Dr. Ulaş Işıklar, öğrencilere deneyimlerini aktardı. *

23 Ekim İmza Etkinliği.

*Ulaş Işıklar, 23 Ekim 2021 Cumartesi günü Bomonti’nin gözde sanat mekanı Halisünasyon Coffee & Art’daki imza etkinliğinde İstanbul’daki sevenleriyle buluştu.

Edebiyat ve Sinemada Kurmaca ve Gerçeklik.

Ulaş Işıklar, 2 Ekim 2021 Cumartesi günü “Kırklareli’li Yazarlar Baykuş Kitap&Kafe’de Buluşuyor” etkinliğine konuk olacak. Etkinlikte, ‘Edebiyat ve Sinemada Kurmaca ve Gerçeklik’ adlı söyleşinin ardından imza aktivitesi gerçekleştirilecek.

Kültür Müptelaları

Ulaş Işıklar, 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü Kültür Müptelaları oluşumunun konuğu olarak “Sanata Varoluşsal Bakış” başlıklı etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

Uluslararası Felsefe Eğitim Sanat ve Bilim Tarihi Sempozyumu

Ulaş Işıklar, 17 Nisan 2021 Cumartesi günü 4. Uluslararası Felsefe Eğitim Sanat ve Bilim Tarihi Sempozyumu kapsamında “Kuyudan Taşı Çıkarmak: Camus’un Sisifos Söyleni Yapıtı Çerçevesinde “Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı Filmi” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Son Dönem Türk Sineması'nda Biçim ve İçeriğe Dair Yönelimler

Ulaş Işıklar, 22 Nisan 2021 Perşembe günü Beykent Üniversitesi GSF Sinema TV (İngilizce) Bölümü’nün düzenlediği “Son Dönem Türk Sineması’nda Biçim ve İçeriğe Dair Yönelimler” başlıklı etkinlikte ortak konuşmacı olarak yer aldı.

Hülya Küpçüoğlu ile röportaj.

Ulaş Işıklar’ın Hülya Küpçüoğlu ile yaptığı söyleşiyi youtube üzerinden izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=9dE5igLmhM4

Ulaş Işıklar Jüri Üyesi

Ulaş Işıklar’ın ana jürisinde yer aldığı 12. Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması için başvurular başladı: www.lionskisafilm.org Ana jüri: Orhan Cesur, Uğur İçbak, İsmail Hacıoğlu, Dilek Tunalı, Can Ulkay, Ulaş Işıklar, Murat Ertel, İnci Otman

Ulaş Işıklar ile Röportaj - SosyeteArt

Ulaş Işıklar’ın Suna Baykam ile röportajı. Dr. Öğr. Üy. Ulaş Işıklar’ı tanıyalım. 1977’de Kırklareli’de doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü’ndeki lisans ve yüksek lisansın ardından, “Türk Sinemasındaki Auteur Yönetmenlerin Filmlerinde Nihilizm ve Birey” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV (İngilizce) Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Birçok kısa film, video-klip, tanıtım ve eğitim filminin yönetmenliğini yaptı. “Nemesis; Ölüler Valsi” adlı kısa filmle Ege Üniversitesi 2003 kısa film yarışması kurmaca kategorisinde Birincilik ve Selçuk Üniversitesi 2003 kısa film yarışması Jüri Özel ödülü, “Shtriga; Bir Vampir Rüyası” adlı kısa filmle Ege Üniversitesi 2004 kısa film festivalinde En İyi Film ödüllerini kazandı.

Varoluşa çarpıcı bakış:Karasinek/Röportaj

Varoluşa çarpıcı bakış: Karasinek ‘Ulaş Işıklar’ın Nietzsche, Camus ve Sartre’nin zihinlerinden ipuçları barındıran yeni romanı ‘Karasinek’, felsefe ve edebiyatı harmanlayarak sorgulamalara, itiraflara ve sayıklamalara girişiyor’ Çağla Geniş / Röportaj Üniversitede akademisyenlik yapan orta yaşlı kahraman, evinde her zamanki gibi kitap okurken bir süreden beri okuduğunu idrak edemediğini fark eder. Dahası, vücudunun hiçbir noktasını da hareket ettirememektedir. Bu tuhaf durumun nedenini düşünürken bulunduğu odada uçuşan bir karasinek görür. Kendi durağanlığının diyalektiği olarak özgürce uçuşan bu hayvan üzerine ‘felsefi’ düşüncelere dalar.

Ulaş Işıklar’la Mahmut Öztürk Söyleşti.

“Dünya için tanımladığımız sahte hikâyelerin arkası boşluk. Sadece kartondan ambalajlar bunlar. Bunu yapamadığımız zaman ise, biz yokluğa koşuyoruz." Röportaja buradan ulaşabilirsiniz: https://edebiyatburada.com/ulas-isiklarla-mahmut-ozturk-soylesti/

Ulaş Işıklar Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Yard. Doç. Dr. oldu!!!

Ulaş Işıklar, Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’ne Yard. Doç. Dr. olarak atandı. Ulaş Işıklar, Antalya’nın Belek beldesinde kurulan AKEV Üniversitesi’nin Sanat ve Tasarım Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nde; Dünya Sinema Tarihi, Sinema TV’ye Giriş ve Temel Fotoğrafçılık derslerini verecek.

Ulaş Işıklar PhD ünvanını alarak sinema alanında doktor oldu!!!

Ulaş Işıklar, Ege Üni. İletişim Fak. Sinema anabilimdalında sürdürdüğü doktora öğrenimini başarıyla tamamlayarak Doktor (PhD) ünvanını almaya hak kazandı. Ulaş Işıklar, “Türk Sineması’ndaki Auteur Yönetmenlerin Filmlerinde Nihilizm ve Birey” başlıklı teziyle Ege Üni. İletişim Fak. Sinema anabilimdalında sürdürdüğü doktora öğrenimini başarıyla tamamlayarak Doktor (PhD) ünvanını aldı.

Ulaş Işıklar "Sinemadan" programının 26. ve 28. bölümlerinin konuğuydu!

Ulaş Işıklar, Ege Üniversitesi TV’de yayınlanan “Sinemadan” adlı programın 26. ve 28. bölümlerine konuşmacı olarak katıldı. Ulaş ışıklar, Prof. Dr. Lale Kabadayı’nın sunduğu ve Ege Üniversitesi TV’de yayınlanan “Sinemadan” programının 26. bölümünde “Danish Girl” ve 28. bölümünde “Paterson” filmleriyle ilgili görüşlerini sundu. Programların tamamı şuradan izlenebilir: https://www.youtube.com/watch?v=LWLAI4R3zJ4&index=26&list=PL5p4GwJ_ciAuXfOnXPc_ytXhh1p5Mvr3n https://www.youtube.com/watch?v=rr1zuFfzA-4&index=28&list=PL5p4GwJ_ciAuXfOnXPc_ytXhh1p5Mvr3n

Ulaş Işıklar "Sinemadan" programına 2. kez konuk oldu.

Ulaş Işıklar, Ege Üniversitesi TV’de yayınlanan “Sinemadan” adlı programın 23. bölümüne de misafir oldu. Ulaş ışıklar, Prof. Dr. Lale Kabadayı’nın sunduğu ve Ege Üniversitesi TV’de yayınlanan “Sinemadan” programının 22. bölümünün ardından 23. bölümüne de katıldı. Bu bölümde, Türk Sineması’nda son dönemdeki komedi filmleri üzerine konuşuldu. Programın tamamı şuradan izlenebilir: https://www.youtube.com/watch?v=4SkTCBC382g&index=23&list=PL5p4GwJ_ciAuXfOnXPc_ytXhh1p5Mvr3n